2008

Scheidend dirigent Theo Timp krijgt provinciale onderscheiding

Na de concerten op 27 en 28 september j.l. werd aan Theo Timp , op voordracht van de Verenigde Nederlandse Koororganisatie Limburg  en het Huis voor de Kunsten, een bronzen sculptuur van kunstenares Jenny Roost uitgereikt door deputé Ger Driessen aan de scheidend dirigent.

Met de onderscheiding, voor de eerste maal uitgereikt, wil de provincie Limburg de waardering uitspreken voor personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de koormuziek.

In zijn begeleidende toespraak zei de heer Driessen dat Theo in alle opzichten voldeed aan de doelstellingen, die aanspraak maken om in aanmerking te komen voor een dergelijk laureaat.

Timp nam na ruim veertig jaar afscheid als koordirigent van onder andere het Weerter Mannenkoor, het Venloos Vocaal Ensemble, het Maasbrees Mannenkoor en de Gemengde zangvereniging grubbenvorst.


2008: Kunsttourimpressie.

24 en 25 mei  j.l. hebben de open kunstdagen in Maastricht plaatsgevonden.

Iedereen kon gratis kennismaken met alles wat Maastricht te bieden heeft op het gebied van hedendaagse kunst, design en nieuwe media.

In ateliers en gastlocaties, zoals bij Rijkswaterstaat, zoemde het van de bezoekers.

 


 Gemeente Bergen wint Stimuleringsprijs Stichting ABC  (citaat gemeente Bergen )

De gemeente Bergen heeft 14 juni de Stimuleringsprijs van de Stichting ABC in ontvangst mogen nemen. Deze prijs kreeg de gemeente voor haar inzet voor laaggeletterden.
De gemeente heeft in samenwerking met Gilde Opleidingen Venray een alfabetiseringscursus gerealiseerd.

Stichting ABC
Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering Limburg (Stichting ABC) zet zich in voor laaggeletterden. Laaggeletterden zijn mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Deelnemers aan projecten voor laaggeletterden, uit de hele provincie Limburg, waren 14 juni uitgenodigd voor de 'Deelnemersdag' van de Stichting ABC. Deze dag was georganiseerd door Leeuwenborgh Opleidingen te Maastricht. Op deze dag werd tevens aandacht besteed aan de wijze waarop de verschillende gemeenten van de Provincie Limburg invulling geven aan alfabetiseringsprojecten.

Drie nominaties
Voor de Stimuleringsprijs waren drie gemeenten genomineerd: Kerkrade, Maastricht en Bergen. Na een presentatie van de projecten werden de stemmen uitgebracht. De gemeente Bergen bleek de meeste stemmen behaald te hebben en

 

Naglaa Bellakhal, klantmanager van de gemeente Bergen, mocht de trofee, een kunstwerk van Jenny Roost uit Hoensbroek, in ontvangst nemen.

Kunstwerk: “ Connecting ”    

Materiaal:  Cold Ceramics (unica)
Hoogte:     56  cm
Breedte:    39  cm
Diepte:      20  cm
 

De letter C staat niet alleen als 3e letter in het alfabet, maar is ook de 3e letter bij de stichting ABC.

De stichting ABC (het kroonsteentje in het beeld) maakt het mogelijk voor mensen om hun contactmogelijkheden te vergroten d. m. v. communicatie in woord en geschrift, de C staat dan ook voor communicatie.
Het gaat om verbinding, geestelijk contact. Dit is te zien in het beeld, doordat de draden uit het hoofd komen. Draden van gedachten/energie. Maar…

Verbinding wil niet meteen zeggen dat je contact hebt. Dezelfde golflengte en begrip zijn woorden die hierin een belangrijke rol vervullen. Je moet elkaar kunnen begrijpen om tot communicatie te komen. Als dat niet zo is, dan praat men langs elkaar heen, zonder doel te raken.

Maar als er verbinding ontstaat dan kan de doorstroming plaats vinden. 

Met 4 stevige benen op deze steen wordt dit uitgebeeld. Toepasselijk heeft de steen ook nog de vorm van de letter C.  

 


Opdracht voor het Zorgcentrum Orbis,

 

 

Beeld: St.Maarten.

Materiaal: brons.

 

18 mei 2008: Kunstexpositie: Open Poorten dag Buggenum

In het mooie dorp Buggenum zoemde het op
18 mei gewoon van kunstminnend publiek.  

De belangstelling voor de kunst in de tuin was ook dit jaar overweldigend.

 

 


12 mei 2008: Kunstexpositie: De poorten van Reijmerstok

 

Door het goede weer op 2-de pinksterdag kon de kunstroute door het dorp goed te voet afgelegd worden.

Vele wandelaars kwamen de kunst proeven op binnen- en buitenplaatsen .

 


Januari 2008: Opdracht:  Pionier – lamp.